Hoe moet ik een GSM abonnement kiezen?

Hoe kies ik een gsm abonnement?

Wanneer is een gsm abonnement interessant? Wat als ik weinig bel? Hoeveel internet heb ik nodig bij mijn abonnement? ….

Wanneer is een GSM abonnement interessant voor mij?

Bij een mobiel abonnement betaal je lagere tarieven per minuut/sms/MB dan bij een prepaid, omdat je vooraf belooft een bepaald bedrag per maand aan je belbundel uit te geven. Hoe groter de bundel in je abonnement, des te lager de tarieven per eenheid. Een abonnement is interessanter dan prepaid bellen:

  • als je regelmatig meer dan 30 minuten per maand belt. Met elke dag een gesprek van een minuut zit je daar al aan.
  • als je mobiel wilt internetten.

Waar moet ik naar kijken als ik een abonnement kies?

  • Het belangrijkste waar je op moet letten bij een mobiele telefoonabonnement zijn de tarieven en voorwaarden (contract van onbepaalde duur of bepaalde duur?).
  • Kijk op je rekeningen naar wat je daadwerkelijk verbruikt hebt de afgelopen maanden. Die kun je meestal vinden op de website van de provider of facturen.
  • Schat jouw verbruik voor de komende tijd niet te krap in. Het is voordeliger iets over te houden aan het einde van de maand dan buiten de bundel te bellen, sms’en of internetten. Buiten de bundel bellen of sms’en kost meestal 2 tot 3 keer zo veel als binnen de bundel.
  • Past het huidige mobiele abonnement nog, of is er iets veranderd aan je gebruik en wensen? Misschien bel of sms je wel veel minder omdat je gebruik maakt van Skype of WhatsApp.
  • Van plan mobiel te internetten? Kijk dan welke databundel je nodig hebt.
  • Ga niet zomaar akkoord met een telefonisch aanbod van je provider, want dat kan behoorlijk tegenvallen. Vaak ga je ongemerkt akkoord met nieuwe voorwaarden zoals afronden op minuten in plaats van op seconden of een datalimiet aan je internet.

Welk GSM abonnement is goed als je weinig belt?

Als je weinig belt, heb je een gsm abonnement met maar weinig belwaarde nodig. De meeste “goedkope” abonnementen starten vanaf 10 euro per maand waarmee je dan wel ruimschoots zult toekomen.

Maar het kan nog beter… Er zijn ook abonnementen waarbij je enkel betaald wat je verbruikt.

Bel jij voor 2 euro? Dan betaal je ook maar 2 euro… Op onze website kan je dergelijke abonnementen zoeken onder de categorie “abonnementen per budget”.

Ik wil bellen, sms'en en internetten?

Wil je niet alleen bellen, maar ook sms’en of internetten? Kijk dan of dat binnen de bundel van het mobiele abonnement valt. Is dat niet zo en maak je er wel regelmatig gebruik van, dan kunnen de kosten snel hoog oplopen. De “buiten bundel tarieven” zijn vooral voor bellen veel hoger dan de tarieven binnen het mobiele abonnement.

Kies dus een bundel die groot genoeg is voor alles bij elkaar. En het liefst met nog een beetje extra ruimte voor het geval je iets meer verbruikt dan verwacht.

Hoe veel data heb ik nu echt nog maandelijks?

Zoals je in vorige berichten hebt gelezen, kunnen we hier geen eenduidig antwoord voor geven. Dit verschilt namelijk van persoon tot persoon.

Ons advies: ga voor een bundel van minstens 1 GB tot 2 GB als je een smartphone hebt en regelmatig surft, mailt of op social media zit.